logoliten

Hem | Psykoterapi | Parterapi | Föreläsning | Handledning | Böcker | Artiklar | Recensioner | Kontakt

bokomslagmetaforerthumb

Metaforer som verktyg

en handbok för samtal

"Allmänt sett är det en lättillgänglig, välskriven och intresseväckande bok. Avslutningsvis tror jag att, förutom att det är en lättläst och trevlig bok, så kan man också ha glädje av att återvända till den när man börjar träna sig i att använda metaforer för här finns ett stort antal nyttiga exempel."
Åke Rundgren, docent, överläkare, Enheten för geriatrik, Avdelningen för samhällsmedicin. I Socialmedicinsk tidskrift.


"Jakob Carlander har skrivit en praktisk och lättläst bok om metaforer i samtal. Jag tror och hoppas att boken kan bli ett nyttigt tillskott för många av oss som arbetar med professionella samtal i olika organisationer"
Lars Sundberg, Svensk Kyrkotidning


"Verkligen en läsvärd såväl som tänkvärd bok"
Kristina Jeppsson, Jeppsson Institute of NLP


"I den här lättlästa och insiktsfulla boken har Jakob Carlander betraktat metaforen utifrån olika perspektiv. Bilder och insprängda citat förhöjer värdet av boken"
Anders Östnäs, BTJ

en handbok för samtal

För dig som ofta möter människor i samtal är metaforen ett ovärderligt verktyg. Med hjälp av metaforens bildspråk kan vi i professionella samtal förklara sådant som annars är svårt för den andre att ta till sig. Det kan handla om att leverera negativa besked, hantera en oväntad livskris eller ta upp ett ovälkommet beteende på arbetsplatsen.

I denna bok ger Jakob Carlander många konkreta och inspirerande exempel på hur du kan använda metaforer i dina samtal. Han visar bland annat på när metaforen är till störst hjälp, på vikten av att hålla bilderna enkla och begripliga, på betydelsen av att lyssna på klientens egna metaforer och - inte minst - när det är bäst att avstå från att använda dem.

Boken är skriven särskilt för dig arbetar inom socialtjänst, vård, omsorg och skola.

Jakob Carlander är legitimerad psykoterapeut och teolog. Han har skrivit flera böcker om samtal i människovårdande yrken.

Boken kan beställas på: www.gothiaforlag.nu.

bokomslagmetaforerthumb